Machines

Hieronder vindt u alle machines die er in District Three te vinden zijn met wat uitleg en foto's.

Lasercutter

Lasercutter in actie

Met de lasercutter kan je plaatmateriaal zoals hout of plexiglass cutten. Hierdoor kan je snel een hele hoop dingen maken zoals doosjes, sleutelhangers, onderdelen van machines, figuren, ...

Je kan met deze machine ook graveren. De laser kan een straal van 100W genereren wat voldoende is voor dikke houten platen, papier, EVA foam en plexiglass en sommige zachte metalen. Leren omgaan met de lasercutter is zeer eenvoudig, contacteer ons en u krijgt een korte demo.

Lasercutter
Sticker op lasercut Voorbeeld van een gelasercutte puzzel

3D printer

3D printer

Met de 3D printer maak je allerhande voorwerpen uit plastic (PLA) zowel stevig en hard of flexibel is mogelijk. Je kan ook in meerdere kleuren printen.

Enkele voorbeelden van wat je kan maken zijn vervang stukken voor allerhande huishoudtoestellen, mondmaskers, verbindingstukken, gears, robots, auto's, speelgoed, sleutelhangers, versiering, ... Neem eens een kijkje op youtube, thingiverse of reddit om nog meer voorbeelden te vinden.

3D print voorbeeld

UV Printer

UV Printer

We beschikken over een UV printer waarmee je op allerhande oppervlaktes kan printen. Dit kan op gsm hoesjes, glas, plexiglass, metaal, hout, tshirts, petten, sokken, ...

Het maximum formaat is A3. De UV printer heeft alle kleuren, zwart en wit, zodat ook op donkere oppervlaktes kan worden geprint.

XY Plotter

XY Plotter

Met de XY plotter kan je allerhande zaken snijden. Een toepassing is vinyl. Die kan je dan kleven op ramen, tshirts, hout, auto's, ...

Voorbeeld van vinyl stickers Sticker op glazen deur

Spot welder

Spot welder

De spotwelder kan gebruikt worden om twee metalen te aan elkaar te puntlassen. Een mogelijke toepassing hiervoor is het maken van je eigen batterypacks.

CNC Machine

Met een CNC machine kan je allerhande materialen in 3D bewerken. Zo kan je dezelfde dingen maken als in de lasercutter maar dan met diepte, hierdoor kan je ook bijvoorbeeld PCB's printen.

CNC Machine

Sublimatie printer en heat press

Heatpress

Doormiddel van de sublimatie printer kan je samen met de heatpress dingen bedrukken zoals polyster tshirts, tassen, petten, muismatten, ...

Button maker

Je eigen buttons maken? Dat doe je makkelijk met deze simpele button press!

Button maker

Gewone laser printer (Kyocera)

Kyocera printer

Met deze gewone laserprinter print je snel A4 papieren. Je kan er ook mee scannen en kopies mee maken.